Ministar Horvat na predstavljanju 62 projekta u BIO Centru


U Inkubacijskom centru za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije (BIO Centar) predstavljena su 62 projekta koji su ostvarili bespovratnu potporu od 19 milijuna kuna temeljem Programa provjere inovativnog koncepta HAMAG-BICRO-a.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec kazao je tom prilikom da je spomenuti program namijenjen financiranju inovativnih projekata koji se nalaze u ranoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa s izraženim komercijalnim potencijalom.

Radi se o šestom pozivu u sklopu tog programa, na koji je ove godine pristiglo 430 prijava. Pritom je 62 projekta osiguralo spomenutih 19 milijuna kuna, dok će sami korisnici uložiti dodatnih osam milijuna kuna vlastitih sredstava.

"Od 2010., kada je ugovoren 21 projekt u iznosu od 3,5 milijuna kuna, dosad su kroz Program provjere inovativnog koncepta ukupno ugovorena 222 inovativna projekta, a HAMAG-BICRO ih je sufinancirao s 54,4 milijuna kuna", kazao je Vrbanec.

Za ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata HAMAG-BICRO treba biti poduzetnički servis dostupan svim poduzetnicima u svakom županijskom centru, a ne samo u Zagrebu.

Ministar Darko Horvat istaknuo je kako u  2017. očekuje više inovacija te je najavio skoro predstavljanje novog projekta vrijednog 350 milijuna kuna temeljem kojeg će se financirati izgradnja poduzetničko-potpornih institucija.Ovaj Program se financiran kroz zajam Svjetske banke,a predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec je istaknuo  kako ga veseli što će neki od potpomognutih projekata naći svoje mjesto upravo u BIOCentru, najvećem infrastrukturnom projektu HAMAG-BICRO-a, vodećem regionalnom inkubacijskom centru na području biotehnologije, u koji je uloženo 18 milijuna eura.Pisane vijesti