Ministar Horvat otvorio 18. međunarodni sajam poduzetništva MESAP u NedelišćuMinistar poduzetništva i obrta Darko Horvat, 17. lipnja 2016.  otvorio je 18. međunarodni sajam poduzetništva MESAP u Nedelišću pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta.
„Hrvatski poduzetnik već danas ima priliku koristiti financijske instrumente po cijeni od 0,5% i danas mogu s punim pravom reći da hrvatski  poduzetnik ima cijenu kapitala istu, a možda čak i bolju nego poduzetnici u Mađarskoj, Austriji i Sloveniji“ rekao je ministar Darko Horvat.Ministar Horvat istaknuo je kako je u Ministarstvu krenuo set izdavanja potvrda sa perspektivom investicija od preko 12 milijardi kuna isključivo u privatnom sektoru, s perspektivom otvaranja preko 8000 novih radnih mjesta. „Neki dan potpisani su ugovori u vrijednosti preko 90 milijuna kuna bespovratnih potpora čiji je izvor financiranja jedan od strukturnih fondova i uskoro raspisujemo poduzetnički impuls koji ćemo ove godine nazvati E-IMPULS od preko 300 milijuna kuna koji neće stvarati deficit državnog proračuna već će hrvatski poduzetnici izvore financiranja tražiti u strukturnim fondovima EU“.
„Jedino ispravno razmišljanje je da je ključ prosperiteta  u Republici Hrvatskoj nova investicija, a nositelj te investicije hrvatski poduzetnik“, kazao  je ministar Horvat.U sklopu sajma održana je i radionica u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta na kojoj predstavljeni javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova EU – Kompetentnost i razvoj MSP-a, Inovacije novoosnovanih MSP-a, Podrška razvoju MSP-a u turizmu te  E-impuls i Zakon o poticanju ulaganja.
Na ovoj trodnevnoj manifestaciji koja se održava od 1999., s ciljem da se potakne kvalitetna promidžba gospodarskog sektora Međimurja i šire regije, okupilo se više od 200 izlagača i to iz Slovenije, Srbije i Mađarske, a preko posrednika zastupljene su i tvrtke iz  Italije, Austrije i Njemačke. U sklopu sajma održava se i niz stručnih skupova i radionica te zabavnih sadržaja.
 

Pisane vijesti