Ministar Horvat pustio u rad novu proizvodnu liniju tvrtke Grad-export vrijednu 15 milijuna kunaMinistar Darko Horvat koji sa suradnicima danas, povodom Dana Grada Vinkovci boravi u posjetu tom gradu posjetio je tvrtku Grad-export.

Ovom prilikom ministar Horvat u rad je pustio suvremenu liniju za plastificiranje aluminija vrijednu 15 milijuna kuna.

„Pustili smo u pogon liniju u koju je investirano 15 milijuna kuna te je uz 20 postojećih omogućeno otvaranje 14 novih radnih mjesta. Ovo je prva faza dok će se završetkom druge faze, vrijedne 20 milijuna kuna, u potpunosti zaokružiti kompletan tehnološki proces“ izjavio je ministar Horvat te naglasio: „Ovo je samo jedna u nizu investicija unutar poticanja malog i srednjeg poduzetništva te je ovaj doprinos u otvaranju 14 novih radnih mjesta sastavni dio mjera Vlade Republike Hrvatske i u segmentu osiguranja financijskih instrumenata kroz koje se danas nude krediti uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5 posto kao i državnih jamstava, koja ovakve investicije prate sa do 80 posto sredstava od ukupne investicije.“„Nizom ovakvih pojedinačnih mjera doprinijeli smo tome da je kroz evidenciju mirovinskog osiguranja evidentirano zapošljavanje gotovo 91 tisuće onih koji su do danas bili na Zavodu i koristili određene mjere zapošljavanja. Efekt, koji je u stvari i strateška odrednica ove Vlade, konačno se ostvaruje u prvih 6 mjeseci ove godine, a to je da konačno imamo veći intenzitet zapošljavanja u privatnom nego u javnom sektoru“, istaknuo je ministar Horvat.

Vlasnik i direktor ove tvrtke osnovane 1992 godine Petar Šimić prilikom otvorenja novog pogona je izjavio kako se radi o velikom događaju za Vinkovce ali i cijelu Slavoniju jer otvara nove mogućnosti zapošljavanja ali i širenja poslovanja na novo zapadno tržište.
„ Iako smo već sada prisutni na tržištima 29 zemalja ovo nam daje još jači vjetar u leđa da pokažemo kako možemo biti konkurentni i najvećima“, rekao je direktor Šimić.
 

Pisane vijesti