Ministar Horvat sa suradnicima na sastanku u Zagrebačkoj županijiMinistar poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima susreo se danas na radnom sastanku s županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i suradnicima.
 
Na sastanku održanom u prostorijama Zagrebačke županije ministar Horvat govorio je o poticajnim mjerama i projektima: „Mjere koje planiramo moraju biti u službi poduzetnika. Stvarati kozmetičke promjene da bi dobili savršene natječaje na koje se poduzetnici ne mogu javiti nije nam cilj“, rekao je tom prilikom ministar te naglasio kako su novi natječaji rađeni isključivo na temelju razgovora s poduzetnicima na terenu.
 
„ Pod krilaticom MINPO je tu za vas moji suradnici i ja smo obišli gotovo sve županije i u neposrednom kontaktu sa poduzetnicima utvrdili konkretne probleme s kojima se suočavaju naši obrtnici i poduzetnici. Želimo biti servis našim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave“, rekao je ministar Horvat.
 
Jedna od tema razgovora bila je uključivanje Zagrebačke županije u izradu novog programa subvencije kamata na kredite kao i u sve ostale programe te razmjena  i dostupnost baze podataka i analiza koje postoje u Ministarstvu poduzetništva i obrta i Zagrebačkoj županiji, ali i obrtničkoj i gospodarskoj komori.
 


Župan Stjepan Kožić je istaknuo kako je Zagrebačka županija među prve tri županije u Republici Hrvatskoj  po broju zaposlenih , BDP-u i po razvijenosti  te po nizu potpornih mjera koje ima za poduzetnike.
 
„Vjerujem kako će Zagrebačka županija u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta ponuditi poduzetnicima još više konkretnih mjera s ciljem da što više poduzetnika dobije novac iz raznih izvora“, rekao je župan Kožić.
 
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić govorio je o gospodarskim pokazateljima županije,ali i naveo poduzetnike koji se susreću s konkretnim problemima te naglasio kako im treba pomoći.
Na sastanku su bili nazočni Mirza Šabić,predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Zlatan Fröhlich, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Zagreb i Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.
 

Pisane vijesti